dagbok

2017-08-06, söndag, sommarlov!

Det har varit en torr vinter, en torr vår och en kylig, torr sommar. Jag väntar fortfarande på att det ska kännas som sommar på riktigt.
Vi började sommarlovet med en vecka i Frankrike, det var skönt. Såååå varmt och härligt. Till och med vattnet var varmt fast det var i början på sommaren. Min egen spekulation är att det varma vattnet stannar kvar inne i Biscayabukten i stället för att blåsa ut i atlanten. Biarritz heter staden vi besökte. Väldigt trevlig. Vi hamnade mitt i en motorcykelfestival.

#motorcykel #motorbike #wheels and waves

De som bor här är väldigt hjälpsamma, även om de inte vet vad de pratar om. Vi blev visade till butiker och restauranger som stängda m.m. En restaurang var numera hårfrisör, till exempel. En taxichaufför ville inte köra oss till den butiken vi bad om, han tyckte det var för långt… han körde runt oss till flera andra istället som han trodde var öppna… ”Closed. Now I know one that’s open! – No, it’s closed, but I know another one that is open. No! It’s closed.” Vi hade redan konstaterat, tack vare internet, att det bara fanns en som var öppen, men han lyssnade inte alls på oss 🙂 🙂 🙂
Marknaden ”Les Halles”, hade massor av frukt och grönsaker, men det fanns lika mycket fin frukt o grönt att köpa överallt. All färsk frukt och fina grönsaker är något som gör att jag vill flytta utomlands varje gång vi är på semester.

 

2017-02-22, onsdag, sportlov

Idag har jag försökt göra en annons! Jag började med det redan igår. Så svårt och fullkomligt omöjligt när jag inte har någon att bolla med. Att skriva massor av text, vill jag inte. Ingen orkar läsa i alla fall och varför skriva att man kan fotografera när det är det man gör… Bilder är bättre, men jag har inte så många att välja på utan att leta i alla mappar och ringa runt till kunder. Om jag hade bättre minne skulle jag komma ihåg vad jag tagit för bilder! Så… jag hade några att välja mellan och ingen tid. Tillslut blev jag lite desperat, man måste ju jobba också – eller hur?, och skickade iväg något som jag får höra imorgon om det är ok. Hoppas 🙂

Resten av dagen fotograferade jag en nyfödd! Det gjorde jag igår också. Tid tar det. De har en helt egen agenda och rättar sig inte alls efter vad VI tänkt oss. Fina är de.

 

2017-02 någonting

Jag har jobbat med jobb (!) ett par månader nu och inte hunnit göra så mycket annat, men nu är det klart och jag ska försöka vara mer aktiv med kameran igen. I kväll var vi ute och försökte leka spöken!!!!! 🙂 🙂 🙂 Det gick så där, men det var kul, jag menar kallt.

 

2017-01-05

Jag kan inte sova. Jag har börjat året med att vända på dygnet, men det är så skönt med tystnaden som är på natten.

Jag läser och tittar på bilder och tycker att det är fantastiska tider när alla kan kalla sig fotograf, kock, snickare, rörmokare, konditor, inredningsarkitekt, ekonom och sedan få vara med i TV och gråta ut när det går åt helvete 🙂 🙂 🙂

 

2016-11-06 Räkna efter.

Det börjar bli lite, inte så mycket, men lite, deprimerande att man nu kan börja räkna. När man var ung kändes livet oändligt. Nu börjar jag se att det finns ett slut på oändligheten. Det börjar gå att räkna ut hur många gånger man ska göra saker, semestrar, resor, eller hur många födelsedagar man har kvar, eller julaftnar eller hur många gånger man ska ha sex innan livet är slut. Intressant. Säg att du är 50, lever uppskattningsvis till du blir 80, det är 30 år. Någon gång i veckan brukar det kanske bli och så till helgen, säg två gånger i veckan, för enkelhetens skull. Det blir 100 ggr per år, om jag räknar bort 4 för några trötta kvällar, gånger 30 år, det blir 3000 ggr. Fast de sista 10 kanske det bara blir en gång i månaden, då har man ju så mycket annat att göra som man inte hann med när man var ung.

Operation operation

Nu äre klart. Jag sitter i sjukhussängen och känner mig ganska ynklig. Ont har jag också. l såren, halsen och huvudet. Det bästa är att nu är det gjort. Jag håller mina tummar att epilepsin ger med sig lite.

Utsikt från hotellet vi bodde på igår.

976

Något helt annat.

Jag ska få en vagusnervstimulator. Jättenervös. På torsdag, inskrivning på onsdag, imorgon är det tisdag. Jag hoppas den ska hjälpa mig att minska min epilepsi, kanske ta bort några av alla mediciner jag tar så jag slipper biverkningarna.

Lösenord…

tis, augusti 02, 2016

Ok, nu saknar jag ett lösenord igen. Hej o hå 🙂

Jag kan ju alltid lägga in en bild här! Idag har inte varit en trasslig dag annars. Jag har fotograferat familjer till den lokala tidningen, Sörmlands Nyheter. Det gick bra, inga barn skrek. Alla bilder blev fina tack vare det 🙂

Förutom det har jag inte fotograferat så mycket, mest hunden.


Lösenord

fre, juli 29, 2016

HUR ska man komma ihåg alla j-la lösenord!!!?

Använd inte några namn/födelsedatum eller annat bekant. Blanda stora och små bokstäver med siffror och det ska inte vara för kort.

Hur många lösenord måste man ha????

Först betalkort, sedan alla andra eventuella kort, som man dessutom måste försöka komma ihåg att man har. Alla internetsidor man är inne på. Facebook, instagram, Twitter och jag kan inte alla för jag är inte med överallt. Blogg, om man har någon. Jag har firma så jag handlar en hel del material på nätet. Mycket enklare än att ringa eftersom det nuförtiden tar 100 år eller jättelänge innan jag kommer fram, och gör jag det, är det till en växel utomlands som inte vet vart de ska koppla mig och inte kan ta beställningen eller vet vad det är för produkt, om jag inte har produktnummer, kundnummer och eventuellt… lösenord.

Bankinlogg för att betala räkningar, kod till telefonen, dator, iPad. Bra att kunna barnens också om de glömmer.

Ja, mer då… jag kan inte komma på alla, men häromdagen stod jag och stammade när jag skulle säga mitt personnummer. 1845? 2X49y.. nej 1113587 eh… just, det börjar med ett årtal. 1999, nej, det är dotterns. Och sen när det blev rätt var det de 4 sista. Jag sa naturligtvis min mans. Och förresten, HANS lösen till betal- och bensinkort ska jag försöka komma ihåg också. INTE skriva upp, INTE använda samma! Pust, vad att göra… skrota iPaden, skippa alla kort, gå in på banken o betala, nej, just, det går knappt längre, skita i att det är rabatt i diverse butiker. Sluta handla på nätet. Hitta butiker som går att åka eller gå till. Våga vägra lösenord.

Är jag gnällig? JAAAAAAA!!!!!

Och sluta använda plast! Åk inte bil, gå.
Tiden

sön, april 24, 2016

Tiden bara Swishar förbi, swish. Jag har inte swish, eller hur det stavas. Det är inte gratis, ingenting är gratis. Därför har jag det inte. Alla sa: ”Det är jättebra och det är gratis!” Ingenting är gratis. Tänk efter, vi betalar för det mesta. Inte för tiden dock, att den går. Många skulle nog betala för att få den att stanna.

fotobloggarensdagbok-29

Vår

mån, april 04, 2016

Det har varit ganska lugnt. Jag har haft ett par fotokurser och några företagsjobb. Kul! Jag har också försökt vara ute och fotograferat. Lite för kallt för mig, men några bilder har jag i alla fall fått. Kvälls och nattbilder gillar jag 🙂
fotobloggarensdagbok-23

fotobloggarensdagbok-24

fotobloggarensdagbok-25

fotobloggarensdagbok-26

fotobloggarensdagbok-27

fotobloggarensdagbok-28

Bröllopet

lör, januari 30, 2016

Bröllopet var fint och vackert. Flickan som sjöng, sjöng fantastiskt. Jag rös. Bruden grät och jag försökte hålla tårarna borta, det var svårt.

fotobloggarensdagbok-20

fotobloggarensdagbok-21

fotobloggarensdagbok-22

Bröllop

lör, januari 30, 2016

Idag är det lördag och jag ska fotografera bröllop. Alltid lika pirrigt trots att jag gjort det i över 30 år… I kyrkan får man inte missa några viktiga händelser, samma alltid visserligen.
Nu ska jag strax åka, pirr! Den kyrkan är stor och slukar ljus. Jag kan inte smyga heller. Vid altaret är det stort och brett. En väldig yta. 4 minuter kvar…
Efter det ska vi stanna ett par gånger på vägen till festlokalen. Det kommer att vara mörkt. Idag är en mulen dag och solen går ner vid 16-tiden. Vigseln börjar 15. Ok, 3 min kvar, dags att ta på kläder. Pirr.
Lycka till!

Fint!

Idag, 23 januari 2016, är det verkligen fint ute. Vi ska ta en tur ut i naturen…

Kyla…

Fast jag vet, så tog jag inte tillräckligt varma kläder på mig. Ingen extra tröja och för tunna vantar. Tanken var att försöka få några bilder från den gamla kullen med enbuskarna, Lindbacke. Nej, det blev inte så, det vara alldeles för kallt. Mina fingrar blev till isbitar innan vi ens var framme. Jag tog 3 olika bilder, sen hem igen. Hunden frös också 🙂

fotobloggarensdagbok-19
2016

Nytt år!!!!
Gott Nytt År!
Inget fint väder, men vad spelar det för roll. Mysigt ändå. Jag fotograferade lite lok o räls, för att fotografera något. En hare kom och gjorde mig sällskap.

fotobloggarensdagbok-18

Laminatskithelvetespiss!

tis, december 08, 2015

Ida’ va’re lite motit’.

Inte så lite heller.
Mycket gick bra tills det kom till lamineringsdelen…
Jodå, de första fyra bilderna gick bra. Två blev riktigt bra! Tur det!
De gjorde vi om minst 4 gånger häromkvällen innan vi gav upp.

De andra två som blev fint laminerade då?
Jo, två små svarta prickar hade smugit sig in under laminatet på den ena och den andra blev bubblig i monteringen… En liten grop i kartongen!

Påt’ igen ba’!

Well… Sen tog inte laminatet fast ordentligt av någon outgrundlig anledning. Samma sak hände förra gången.
Vi skrev ut samma två bilder flera gånger och lamineringen såg ut att gå bra, sen plötsligt: Blubb! En luftbubbla!!!

Vi höll på halva kvällen utan att de två bilderna blev klara. Jag håller tummarna på i morgon bitti! Det blir dyra bilder. Jag beställde nyss en pappersrulle till.

(När jag skriver blir det sånna där röda felstavningsstreck varje gång jag skriver laminering. Verkar som om jag inte är ensam om att ogilla laminat för tillfället.)

Jag ska drömma om en problem och dammfri laminering inatt! Sov gott!!!

fotobloggarensdagbok-17

Jullov! Ledig!

mån, december 28, 2015

Julen har som alltid varit bra tillsammans med släkten. Nu är vi lediga. Jag och min dotter. Vädret är helt oinspirerande, men vad gör det, vi mår bra och tar det lugnt. Naturligtvis skulle jag vilja vara ute och fotografera mera, men allt är så grått.

fotobloggarensdagbok-16
En bättre dag 🙂

ons, december 09, 2015

I dag var en bättre dag än igår. I går var jag genomförkyld och lamineringsmaskinen trasslade. I dag mår jag bättre och vi lyckades laminera de bilder vi gjorde om 14 000 ggr igår (kändes det som) 🙂
Hunden var fin idag också. Hon visade att hon lärt sig något!!!
När vi var ute lyckades vi ignorera nästan alla hundar vi mötte och de kunder som kom mötte hon med lugn och lyssnade på vad jag sa. När jag fotograferade bad jag henne ligga på sin fäll, hon lyssnade direkt och låg där under hela fotograferingen!!!!
Tja, mycket mer än så hände inte. 🙂 Glad gubbe igen!
Glögg nu, julen närmar sig!

fotobloggarensdagbok-15

Lördag igen.

lör, december 05, 2015

Lördag och lite sjuk.
Fotograferingar igen. Familjer med små och stora barn. Allt har gått bra, men som sagt lite sjuk. Trots det klarade jag av kaos och vilda barn.
Trist dis idag, men jag skulle vilja ta lite kvällsbilder. Kan bli fint i duggregn. I morgon kanske.
Det är bara tre veckor kvar till jul! Som vanligt känns det inte så. Vi har ingen snö än…

Nävsjön i Södermanland.

fre, november 27, 2015

fotobloggarensdagbok-14
Linudden.

fre, november 27, 2015

En fin plats med anor från seklets början. Därifrån ser man ut över fjärden och Nyköping i fjärran.

fotobloggarensdagbok-12

fotobloggarensdagbok-13

2015-09-27 Åre i september.

I natt är det supermåne och blodmåne. Klockan 04 ungefär är det som mest synligt. Fotografering är ett måste. Vi ställer klockan.

…….

Nu har vi varit uppe sedan tre, klockan är tjugo i sex. Vi såg månen långsamt skuggas av jorden och färgas svagt röd. Lite dis låg framför, men vi såg bra ändå.

Vår terass ligger perfekt med månen rakt mot oss på andra sidan sjön. Mats, Inger o Ellinor satt under filtar och täcken. Sia låg i Mats knä och försökte hålla sig varm. Hon var nog den av oss som frös minst.

Jag försökte mig på en kopp varm te. Hmmm, svagt, ljummet, fullt av te smulor, men ok 🙂

Mats o Inger sitter kvar och tittar (eller sover) ut genom fönstret. Jag blev plötsligt sövande trött!

God natt!!!

fotobloggarensdagbok-11

Jobbdag Lördag…

lör, november 28, 2015

Lördag morgon, trött. För många känningar av min epilepsi i veckan som varit. Jag kunde inte heller låta bli att titta på film igår kväll.
Tre fotograferingar idag. Barn, syskon. Det är roligt att fotografera barn. Att jag är lite trött gör inget. Det försvinner då.
De första barnen, tyvärr lite feber. Det gick inte så bra, de får komma tillbaka. Vi lekte lite istället så de skulle minnas tillfället med glädje smiley
Andra fotograferingen gick bättre. Två små glada barn som skrattade o skuttade runt. ”Så bra det går!” sa jag. ”Gör det?” sa pappan smiley
Sista fotograferingen gick också bra, för bra. De var så busiga o glada och hade så svårt att sitta stilla att jag nästan tog fram silvertejpen! De satt knappt stilla en sekund! Men… en 100/sek. är allt som behövs, så det blev bra bilder smiley

Igår var en väldigt stilla dag.

fre, november 27, 2015

Det kändes som om jag var ensam i världen. Det var som den första dagen efter den sista dagen, efter katastrofen. När jag var ute med hunden på lunchen stod luften stilla och ljuset var svagt blått, som det kan vara ibland på hösten. Jag såg inte en enda människa, inte en enda bil. Inte en vindpust, inte ett ljud. Allt stod stilla.

När det blev kväll tog jag med mig kameran för att se om samma känsla fanns kvar i luften.

fotobloggarensdagbok-10

Vanliga dagar…

fre, november 27, 2015

Idag gjorde jag ett halvhjärtat försök att fotografera vovven Sia i höstlöv. Gick så där… Lite mer godis och tålamod. Vi får försöka igen en annan dag 🙂

(o)vanliga dagar.

fre, augusti 21, 2015

Idag var en vanlig dag en ovanligt vanlig dag en ovanlig dag.
Jag började med att äta frukost med min dotter innan hon for iväg med skoltaxi till 4 nya utmanande år; gymnasiet.
Vår lilla vovve har opererats och har strut. Hon är deprimerad.
Vi sov en stund till. (2 tim.)
Hon går på diet också… Mitt jobb idag att försöka få i henne det. Luktar ur-äckligt!!!!!!!!!
Det gick smiley, men hon går inte – vägrar.
SÅ deprimerad och ledsen.
lite kul på gräset vid mitt jobb. Jättekort stund.
Sen dags för mig att äta. Lite godare, rester från igår. Kycklingfilé, fetaost och skivad tomat.
Jag försökte inspirera doggen att gå lite och skrev ut några skylt-bilder innan en tjej kom som ville ha lite hjälp med bilder. Vovven blev lite glad för gäster.
Flickan gick och jag åkte och hämtade min ”lill-unge” som slutat skolan.
Vi försökte få vovven att gå lite igen. Ge henne lite mat också.
Mycket jobb blev gjort idag. Visserligen är jag ledig på fredagar har jag bestämt, men det betyder egentligen bara att jag jobbar fast jag känner mig ledig smiley
Dags att svara på lite mail.
Idag har jag haft en inbokad fotografering – jätterolig. Jag har fotograferat dem i flera år. Två barn, jättegoa. Vi var trötta allihopa när vi var klara. Lillkillen kunde bara vara stilla 0,7 sekunder ungefär. Jag fotar med 1/125 del i studion så jag fick några innan han försvann ur sikte. Jättesöt, kunde inte prata rent.

Jaha.. hemgång.
Försöka få hunden lite glad. Jag stod 20 min vid sidan om cyckelbanan och försökte ”peppa” henne. (cyckelbanan – hur ser en sån ut? Gul, böjd, men var sitter hjulen?

Trassel på jobbet.

fre, augusti 21, 2015

Ok… trassel på jobbet kan vara till exempel när brudparet man ska fotografera blir en timma försenade, brudgummen vet inte hur fracken ska sitta och flugan är ut och in. Blomman ska på och mormor är lite vilsen. Babyn är glad smiley
Praktikanten får hålla babyn som börjat gråta och han får köra mormor och baby till kyrkan så de, åtminstone, hinner i tid. Bruden ser ledsen ut med lätt panik i blicken.
Jag försöker få dem att sluta tänka på att de skulle varit i kyrkan för en kvart sedan.
”Kom igen! Ni ska gifta er i dag! Det är er dag! Ta det lugnt. Allting löser sig. Vigseln börjar inte innan ni kommer.”
De överskred den akademiska kvarten med fem minuter. Bilderna blev fina och praktikanten fick se lite av fotograferingen.

Sen andas vi ut en stund!

 

Morgon på Kreta.

Kreta 2011-10-31:
Idag vaknade vi hygglig tid, inget vidare väder.

Frukosten var ok, de har musli, så jag överlever nog.

Vi tog en lång promenad vid stranden, tills vi kom till en liten butik som var öppen. Där satt en liten man och kedjerökte. Vi köpte vatten.

Hem gick vi i sanden längs stranden. Kallt o fuktigt, men trevligt ändå.

Vi tog en liten tupplur o spelade lite kort.

Vi ligger hela familjen i samma säng och kollar på ”Vänner”, i datorn. Tur att vi har internet.

Dagen vi åkte, lördag, var det ganska stressigt, liksom hela veckan innan. Mats fick packa åt mig, det gick bra.

Precis innan vi åkte hade jag en bröllopsfotografering.

Vi kom iväg som vi hoppats, halv fyra. Trots press.

Jag köpte en bil samma dag för försäkringspengarna jag fått för min epilepsi.

Alla blev väldigt lyckliga över att slippa åka gammal seat till Arlanda!

Resan till Kreta var bra hela tiden, inte en tråkig stund.

Inget tjat, inget trött gnäll.

Vi var inte framme på hotellet förrän kl. fem på morgonen, men alla var glada ändå.

Planet var försenat… det hade fått en fågel i motorn.

fotobloggarensdagbok-3

I luften över Atlanten:

tis, juli 21, 2015

-Jahapp! O nu börjar det bli tråkigt.

Vi diskuterar lite omutifall ordet: vart, finns o stavas.

Exempel:

-Vartt det bra med damsugaren.

eller,

-Vardt det bra me’ dammsugarng.

eller,

-Vardt det bra me’ dammsugarn.

-Vartt har du vari?

-Va fint de vardt!

-Va fint det vartt.

-Vartt hardu vari?

-Vartt haru vari?

Vi har problem med bokstaven som är i mitten av ordet hardu.

Bokstaven ru med sörmländskt utal finns inte. Uttalas mer som lu.

-Vartt halu vari?

Vi lämnar det…

Jag har sysselsatt mig. Tagit 50 bilder på molnen, rengjort kameran o mobilen.

(va’ fina dom vartt)

fotobloggarensdagbok-2 fotobloggarensdagbok