Jag var och fotograferade på en vacker plats i går, bilden gör det inte rättvisa på långa vägar. Vädret var ömsom varmt och soligt och ömsom kallt och regnigt.
Under dagen och kvällen hade jag fullt upp med att minnas namn och vem som var amerikan och vem som var svensk 🙂 Självklart blev det fel ibland.
Jag tog det säkra för det osäkra och pratade mest engelska, lite stolpigt 🙂 , samtidigt som jag koncentrerade mig på att alla skulle finnas med på minst en helbild och en närbild. Att alla kläder, hår och smycken hängde rätt och att de hade fina uttryck i ansiktet när jag tryckte på knappen.
När dagen var slut kändes det som om jag gjort ett hårt träningspass.
Vad jag vill säga är, som dagens tips: lyssna på vad kunderna säger och försök komma ihåg det. När någon bokar tid, fråga efter allas namn så du kan tilltala dem med rätt namn och slipper fråga när du jobbar. Fråga innan vad de tänkt sig så du slipper prata om det den dagen du utför jobbet. Se till att ha, inte bara fotoutrustningen klar, utan även allt runt omkring. Plats, tankar, namn, språk, väder, önskningar, åldrar på barnen och det gäller alla typer av jobb.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *