Det där med att inte bilderna blir ljusa på kvällen utan blixt, att de blir ”korniga”, oskarpa osv är ett litet problem när man vill ha fina bilder. Tyvärr är det så att, för att kunna fotografera måste man ha någon typ av ljus. Foto, means light. Ungefär. Vad gör man då om man inte har tillräckligt med ljus? Gilla läget och göra det bästa som går av situationen eller skaffa utrustning som passar det man ska göra. Jag brukar oftast ”gilla läget” och göra det som går av det jag har. En stenmur om jag inte har stativ och kameran behöver en lång exponeringstid. Vill jag fotografera något som rör sig blir det max iso, största bländare och så lång tid som går utan att jag får skakningsoskärpa. Jag får stå ut med att det blir ”kornigt”. När det handlar om bilder för minnets skull är inte alltid kvalitén det viktigaste – tillfället vill man ha kvar. Fördelen med en mur är att kameran kan samla in ganska mycket ljus. God natt 🙂 Vi kan prata mer om det, men nu är klockan mycket!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *